За компанията

ЗА КОМПАНИЯТА

Основана през 1956 г., Olimpia Splendid е световен лидер в областта на климатизацията, отоплението и термопомпени системи. Благодарение на своите уникални и иновативни продукти, в продължение на 50 години, Olimpia Splendid допринесе произведените в Италия продукти да достигнат в над 45 страни по целия свят.

ЗА ГРУПАТА

Olimpia Splendid е представена на повече от 45 пазара по целия свят. Седалището на компанията е в Чела̀тика (Бреша), а в провинция Реджо Емилия се намира логистичния център Гуалтиери. Отделно от италианските заводи групата се състои от офиси в Шанхай (Китай), един в Мадрид (Испания) и търговски клон на Париж (Франция).

МИСИЯ

Olimpia Splendid се стреми да проектира и изгради продукти с фин естетичен дизайн, чрез най-добрата технология и да бъдат съобразени с опазването на околната среда. Търсят комфорт във всичко, което ни заобикаля.

 

 

• Технология - Произведено в Италия
• Дизайн
• Устойчивост на околната среда
• Качество на обслужването

ПРОИЗХОД

През 1956г. в Гуалтиери, провинция Реджо Емилия е създадена Олимпия Сплендид, позната днес като компания с изцяло италиански собственици, която играе важна роля на световните пазари, благодарение на иновативните си продукти.
В началото тя е основана като занаятчийска компания, но през 60-те години се разраства с бързи темпове и става световен лидер в производството на готварски печки и отоплителни тела. През 80-те години навлиза в сектор климатизацията и веднага се откроява със своите високотехнологични и иновативни решения.

1960

През 60-те години малката занаятчийска компанията се превръща в производител от промишлен мащаб. Благодарение на нарастващия технологичен опит и постоянен поглед към иновациите, компанията скоро се утвърждава като един от водещите производители на отоплителни тела на дърва, газ и парафин.

1970

Седемдесетте години свидетелстват за решаващия растеж на компанията: налице е петролна криза и в резултат на общия фон на строги икономии се стига до драматично нарастване на търсенето на отоплители уреди на дърва и печки на газ и парафин. Това поставя основите за голям скок в продажбите на Олимпия от 2500 броя през 1975 г. до повече от 40 000 през 1980г.

1980

След приключване на кризата през осемдесетте години, следва спад в глобалната икономика и пазарът на печки за огрев с дърва изпада в колапс.
Независимо от това, Олимпия Сплендид успява да продължи по пътя на растежа. Към компанията се присъединява Фернандо Маркези. С негова помощ и преди всичко, с прозорливо и целенасочено фокусиране върху иновациите, се постига едновременно развитие на продукта и комуникация.

1990

Деветдесетте години е периодът на най-голямо развитие: благодарение на качеството и дизайна на продукта и подобрения в процеса на предлагане на пазара, Olimpia Splendid става вторият по големина продавач на мобилни климатици в Италия и един от трите най-големи компании в Европа. През 1990 г., Olimpia Splendid стартира Грило и Уинди, два продукта с иновативен разтегаем въздуховод, който прави революция в пазара за климатици: най-накрая преносим климатик, който наистина може да охлади стая, без използването на вода. През 1995 г., в групата на Olimpia Splendid е основана нова корпоративна организация, която да координира по-добре производството и и по-ефективно да отговори на търсенето на пазара. През 1997 г., Olimpia Splendid стартира Climapiù, първият им високостенен сплит продукт: за първи път един климатик, благодарение на елегантния си и иновативен дизайн, изглежда като аксесоар от вътрешното обзавеждане.

Днес

2000 година бележи повратна точка: Това беше годината, в която Olimpia Splendid представи Unico - първият климатик, без външно тяло, който се превръща във водещия продукт на компанията. Успехът на Unico е незабавен и постепенно нараства с всяка година. С увеличаването на броя монтирани сплит системи, фасадите на сградите се претрупват с неприятни за гледане външни тела, които нарушават цялостния облик. Unico става единствената истинска алтернатива за запазване на красотата и оригиналния облик на сградите.
През 2004г. се появява Issimo, представен като "първият наистина преносим климатик", благодарение на комбинацията между изключителен дизайн, размер и лесно управление.
Така за пореден път компанията успява да създаде иновативни продукти, които са едновременно авангардни решения и лесни за експлоатация. Ето защо Olimpia Splendid системно инвестира в научноизледователска и развойна дейност (R&D) и работи в тясно сътрудничество с най-големите дизайнерски студия (King & Miranda и Dario Tanfoglio).
Олимпия Сплендид вярва, че бъдещето е в цялостни системи за отопление и охлаждене, които осигуряват комфорт във всякакви атмосферни условия през всички сезони и така през 2005г. разширява своята номенклатура с добавянето на „Термопомпени инсталации“ (системи въздух-вода).

ИЗВЕЖДАНЕ ОТ ЕКСПЛОАТАЦИЯ

Olimpia Splendid е първия поддръжник и член-учредител на консорциума за обезвреждане на отпадъците - RIDOMUS. Консорциумът активно се занимава с продукти в края на жизнения си цикъл - рециклиране на всички използваеми материали и бракуване на останалите, свеждайки до минимум въздействието им върху околната среда.