Sherpa Aquadue Tower

02 04 2017

В края на миналата година Olimpia Splendid представи Sherpa Aquadue® Tower, новата многофункционална термопомпа с вграден 150-литров бойлер с висока ефективност. Благодарение на патентованата технология Аquadue® за два взаимосвързани цикъла, Sherpa Aquadue® Tower се откроява от стандартните термопомпи като осигурява целогодишният комфорт в дома чрез компактно и енергийно ефективно решение както за охлаждане, така и за битова гореща вода (до 75 ° C), посредством основното ѝ предимството - използването на енергия от възобновяеми източници.

Системата, разработена от Olimpia Splendid, която комбинира термопомпа въздух-вода и инверторна технология с втори етап вода - вода, позволява да се отдели отоплението/ охлаждането от горещата вода по такъв начин, че работата да се извършва в паралел, без да се получават аномалии при които се нарушава нивото на температурен комфорт в стаите за сметка на горещата вода.

В сравнение с останалите термопомпи на пазара, при работа в режим охлаждане Sherpa Aquadue® Tower не отделя генерираната топлина в атмосферата, а я рекуперира и използва повторно, за да осигури битова гореща вода без допълнителни разходи. В режим на отопление цикъла вода - вода се комбинира с горещата вода докато цикъла въздух - вода е изцяло ориентиран към температурата на въздуха, без прекъсването на производството на гореща вода. Освен това, в случай на лоши атмосферни условия, усвояването на енергията за климатизация не повлиява на температурата на топлата вода.