Дизайн

Дизайн

Дизайнът на продуктите на Olimpia Splendid се извършва не само от естетическа гледна точка, а и в много по-далечна перспектива: проектите на Olimpia Splendid започват от самото начало като комбинация между инженеринг, форма и естетичност.
Няма отделнии етапи в разработването на продукта, а един цял проект, в който всички отдели си сътрудничат помежду си: научно-изследователска дейност, стратегически маркетинг и дизайн.
През годините нашите нововъведения са резултат от този начин на работа.

 

Bi2+ и Bi2 SMART

Инверторния вентилаторен конвектор с радиатор и изцяло плоския вентилаторен конвектор са резултат от технологичното развитие на Bi2. Те са победители на международните панаири IF PRODUCT DESIGN и GOOD DESIGN за своя красив външен вид, функционалност и технологични иновации. Предназначени са за климатизация чрез отопление, охлаждане и изсушаване на въздуха и реализиране на домашен комфорт през цялата година. Панелът действа като радиатор при ниски температури, а специалния тангенциален вентилатор осигурява бързо загряване и достигане на зададената температура. Olimpia Splendid е горд от технологичните постижения на своите продукти, също признати и наградени от журито на конкурсите за добър дизайн IF Product Design AWARS 2013 и 2014 GOOD DESIGN.

 

MIA

MIA® е първата модулна печка за пелети, която може да бъде персонализирана според нуждите на потребителя.

MIA® е създадена на база на класическата печка за пелети и допринася топлина и уют във вашето домакинство. Благодарение на дизайна си, вдъхновен от тенденциите в съвременното обзавеждане и изключителната гъвкавост при персонализиране на печката, MIA® е мебел, която пасва перфектно на всяко вътрешно разпределение. Това е причината, поради която е коронясана като победител на наградите за добър дизайн - GOOD DESIGN AWARDS 2014.

Всички модели на MIA се предлагат с два вида декоративни панели: MIA STYLE и MIA VERTICAL. Предлагат се в няколко цвята: кремаво бял, оранжев, зелен камуфлаж и сив металик. MIA® разполага с голямо разнообразие от модули и аксесоари, които допринасят за усещането, че са неразделна част от живота на къщата.

 

RADICAL TWIN

Radical Twin е вентилаторен керамичен нагревател с възможност за свободно стоене или монтаж на стената. Radical TWIN разполага с удобно дистанционно управление, което позволява дистанционен контрол, а атрактивния и усъвършенстван дизайн отново е признат от журито на GOOD DESIGN AWARD 2014.

 

UNICO TWIN

Това е първият климатик без външно тяло за две помещения. Той е носител на патентована технология. Проектиран е от KING & MIRANDA, създателите на всички модели на десетгодишната технология на Unico. TWIN технологията умножава предимствата на UNICO: няма външно тяло, което позволява монтаж без нарушаване на външната архитектура, създава комфорт и има възможност за индивидуален контрол в различните помещения. Основното тяло е инсталирано в първото помещение и с помощта на обикновена фреонова линия се захранва второто високостенно тяло – TWIN-WALL, което се монтира във второто помещение. Тялото TWIN-WALL няма компресор, а само тангенциален вентилатор, което го прави изключително тих.

UNICO Twin е носител на наградата GOOD DESIGN AWARD за 2013 г., която е основана в Чикаго през 1950 г. и е най-старият и международно признат конкурс за постижения в дизайна.

 

AQUARIA 10

Компактният и елегантен влагоабсорбатор е проектиран от Sebastiano Ercoli. Неговия стилен външен вид и заоблени линии го правят различен и той печели международна награда за дизайн GOOD DESIGN AWARDS 2012г.

 

UNICO

Всеки един детайл на първият, патентован преди 10 години, климатик без външно тяло Unico е проучен и разработен в сътрудничество с архитектите на King & Miranda. Първият модел на UNICO е създаден през 1998 г. Целта на проекта е климатика да бъде обединен в едно тяло, което да запазва външната архитектура на сградите, да бъде достатъчно ефективен и да климатизира различни помещения по различен начин. През последните 15 години Olimpia Splendid запази фасадите на над 1 милион сгради по света.
UNICO пожъна голям успех на световната сцена. Днес се продава в повечето страни по света и е признат като единствения по рода си продукт, който гарантира комфорт, ефективност и високо ниво на удовлетвореност.

 

Issimo

Issimo е създаден с идеята преносимите климатици да се превърнат в наистина преносими. Olimpia Splendid намалява размера на всички компоненти и оборудва уреда с колелца. Дизайнерите от King & Miranda от своя страна проектират външния вид, съобразен с новите размери, добавят дръжка за теглене и така усилията на всички добиват смисъл - създаден е първият наистина преносим климатик Issimo - шампионът по преносимост.

 

MIMETICO

Истинската идея на практика се намира зад самия Mimetico. Olimpia Splendid патентова специална вентилационна система с тангенциален вентилатор, за засмукване и изхвърляне на въздуха вертикално. В предната част на машината няма решетка, а гладък панел, който покрива предната част на климатика и така перфектно го прикрива. Външното тяло на MIMETICO може да бъде прикрито в някоя ниша или монтирано на място, където обикновен климатик не може. Така King & Miranda създават първия сплит климатик с маскирано и почти незабележимо външно тяло.

 

Bi2

Първият вентилаторен конвектор, който отоплява, охлажда и изсушава въздуха като истински радиатор - поредният технологичен патент на Olimpia Splendid. Конвекторът е изключително тънък, с едва 12,9см дебелина, много лек и лесен за монтаж с изцяло алуминиева конструкция.

 

AQUARIA

Aquaria е гама от влагоабсорбатори, проектирани да създават комфорт със своя уникален дизайн и практичност. Те са оборудвани с вграден цифров дисплей, който показва влажността в помещението и специален филтър за тройно пречистване на въздуха от замърсени частици.

 

Cromo COLORS

Вентилаторната печка, която носи цвят и топлина във вашата баня. Проектирана е от дизайнерите Sebastiano Ercoli and Roberto Del Ponte. Cromo COLORS разполага със сменяеми капаци, намалява въздействието на мухъл и предлага най ниската цена на пазара за качеството на произведен в Италия продукт. Предлагат се в 4 модерни цвята, внимателно подбрани да задоволят всеки един стил и с това да създадат удобство и цвят.

 

 

UNICO TWIN

Това е първият климатик без външно тяло за две помещения. С него се добавя нов продукт в семейството на UNICO и поредния технологичен патент, с който Olimpia Splendid може да се похвали. Проектиран е от KING & MIRANDA, създателите на всички модели Unico през последните 10 години.
TWIN технологията, умножава предимствата на UNICO: няма външно тяло, което позволява монтаж без нарушаване на външната архитектура, създава комфорт и има възможност за индивидуален контрол в различните помещения. Основното тяло е инсталирано в първото помещение и с помощта на обикновена фреонова линия се захранва второто високостенно тяло – TWIN-WALL, което се монтира във второто помещение. Тялото TWIN-WALL няма компресор, а само тангенциален вентилатор, което го прави изключително тих.